Miss Boerin Verkiezing 2022

Drentse Roos wint agrarische missverkiezing

LOOSBROEK – Stevige muziek, stralende vrouwen en strobalen op het podium, een biertap die overuren draait en testosteron dat door de zaal heen giert. Het maïsfeest ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek bleek een goed decor voor de Miss Boerin Verkiezing. Uit honderden aanmeldingen voor de jaarlijkse boerinnenkalender streden er gisteren zeventien kandidaten om drie titels.

Voor de derde prijs werd door Jaap Lodders van Team Agro NL vooral gelet op het inhoudelijke gedeelte van de verkiezing. Lodders koos Naomi Baas uit Noord-Holland als ambassadrice van de stichting voor 2023. René van Rooij mocht zich namens het festival ontfermen over de tweede prijs en koos Ilse Kappert uit Gelderland als Miss Høken & Hakselen. Hij lette als doorgewinterde artiest zogezegd met name op de podiumpresentatie. De eerste prijs werd bepaald door het publiek dat via missboerin.nl een stem kon uitbrengen. Roos Boerland uit Drenthe ontving de meeste stemmen en werd als Miss Boerin gekroond tot agrarisch koningin van 2022.

De verkiezing bestond uit drie rondes op de catwalk met iedere keer een andere outfit en per kandidaat ook lijfliedjes, power poses, lijfspreuken en kennismakingsvragen. In een poging de harten van aanwezige boeren te stelen, gooiden de schaars geklede kandidaten ook nog de nieuwste uitgave van de boerinnenkalender het publiek in. De drukbezochte middagshow bij Europa’s grootste maïsfeest werd gepresenteerd door Nyncke Bergman en muzikaal omlijst door zangeres Ashley Fernandes en DJ J’roen. In de avond stonden ook Frans Bauer, Jannes, De Paloma’s, De Dikke Lul Band en Danny Panadero nog op het podium.

Aftermovie Miss Boerin Verkiezing 2022 @ Høken & Hakselen