Miss Boerin Verkiezing 2019

Van 311 aanmeldingen in 2017 naar 15 kalendermodellen in 2018 en uiteindelijk 8 kandidaten die op 27 juni 2019 streden om de titel Miss Boerin 2019. Net als vorig jaar vielen 3 van hen in de prijzen; Miss Social, Miss Agro en tot slot Miss Boerin 2019. De zesde editie van deze agrarische missverkiezing vond plaats bij de Land- en tuinbouwbeurs Oost-Nederland in Deventer. De winnaressen mochten naast eeuwige roem op mooie prijzen rekenen, maar er stond hen dit jaar ook een andere eer te wachten: het uitreiken van de Gouden Trekker Award. Drie kandidaten vielen in de prijzen:

Nadieh Bruinsma, afkomstig uit Friesland, is donderdag 27 juni gekroond tot de zesde Miss Boerin. De jury, bestaande uit Jan Bronninkreef (Expeditie Robinson), Julia Kurvers (Miss Boerin 2018), Denice Klappe (fotomodel) en Jaap Lodders (bestuurslid Team Agro NL), besliste dit samen met het publiek. Dit alles in een overvolle feestzaal bij de Land- en Tuinbouwbeurs te Deventer. De jury had het lastig met de beslissing, zelfs zo lastig dat er een extra nummer door kalendermodel Anneroos werd gezongen ter vermaak. Naast de eer van de titel Miss Boerin 2019, won Nadieh kaarten voor de Zwarte Cross en mag zij een volledig verzorgd weekend voor twee naar Antwerpen.

Naast de titel voor Miss Boerin 2019 werden ook de titels Miss Agro en Miss Social verdeeld. Frederique Kleefstra, ook afkomstig uit Friesland, sleepte de titel Miss Agro in de wacht. Hierdoor is Frederique een jaar lang ambassadrice voor Team Agro NL en won zij ook toegang tot de Zwarte Cross voor twee personen, waar zij op 19 juli de Gouden Trekker Award zal uitreiken. De titel van Miss Social ging naar Melanie Reedijk uit Zeeland. Zij ontving deze titel doordat zij de meeste stemmen kreeg op de online poll.

De verkiezing werd dit jaar vergezeld door The Young Farmers Party van CNO Expo, met muzikale optredens van kalendermodel Anneroos Klunder, het SJIEK DJ Team en de vijfkoppige rock coverband Free Willy.

Aftermovie Miss Boerin Verkiezing 2019 bij De Land- en tuinbouwbeurs